Klicka på länkarna för att läsa mer:

Berättarprojektet

Alla har en historia värd att berätta. Vårt berättarprojekt -med stöd från kulturrådet – tar fasta på detta! Vi försöker ta till vara på människors berättelser och lyfta upp dem på olika sätt. Vår berättarbox är ett rum med två mikrofoner, en inspelningsapparat och ett kartotek fyllt av frågor där man kan gå in och spela in sig. Läs mera på projektets hemsida här: Berättarboxen
Med stöd av…


#TAGGAD

I mörka och kalla januari öppnar vi återigen upp portarna till värmen i Folkets Hus för en festlig helg med upplevelser, möten och mat. Möt våra lokala föreningar, matkreatörer, kulturaktörer och upplev fantastiska föreställningar, prova på själv samt delta i helgens avslutande reflektion. Fri entré under hela helgen.
Kulturfestivalen #taggad

Med stöd av…LagningsCafé är en utav de cirkelverksamheter vi har på stationshuset.

Tanken är att vem som helst kan ta med sig något trasigt och sedan sitta och laga det tillsammans med andra. Kanske behöver du hjälp med att få något lagat? Kanske har du färdigheter, som du kan dela med dig av? Grundidén är att hjälpas åt. Caféet är öppet för alla! Läs mer och kolla på fina bilder på länken nedan:

LagningsCafé

Bergslagens Bokloppis – Skandinaviens största bokloppis är belägen i Södra hyttan utanför Hjulsjö. Här kan du köpa begagnade böcker, ta en ekologisk fika, gå på galleri eller avnjuta en konsert eller föreläsning. Bokloppisen är ett samarbete med föreningen SHOIF.

Bergslagens bokloppis (Skandinaviens största)

Hyttdreva är en kulturfestival som går av stapeln vartannat år i Södra Hyttan – Hjulsjö. Världsartister, dans, workshop och en otrolig stämning. Hyttdreva arrangeras förutom kulturkooperativet av Södra HyttOmrådets Ideella Förening.

Hyttdreva

Kulturkooperativet driver i samarbete med Studiefrämjandet i Bergslagen brädspelskvällar på Bredsjö stationshus. Klicka på länken nedan för att läsa mer och titta på bilder / videos.

Brädspelskvällar